Organisk Intuitiv Bevægelse

Ny på yogamåtten: hvad, hvordan, hvorfor . . .

Hvad er yoga . . .

Yoga er fysisk og mental træning – og yoga er for alle. Myten lyder, at du skal have en smidig krop for at praktisere yoga. Det skal du ikke. Alle kroppe er yogakroppe, for øvelserne tilpasses den krop som praktiserer.

Yoga er ikke religiøst og der er ikke noget yoga som er mere rigtig yoga end andet yoga. Du kan finde det yoga som er rigtigt for dig. Måske du undervejs vil møde nogen som fortæller dig, at der kun findes een rigtig form for yoga, men sådan er det ikke. Lad ikke andres mening begrænse dig. Find selv det sted, hvor du befinder dig godt.

Når du er til yoga, lyt godt til hvad DIN krop vil. Vi kan ikke alle det samme, og det er ikke meningen at vi skal ligne hinanden, heller ikke til yoga. Vigtigst er at du selv lytter til din krop. Du ved altid bedst. Smerter er tegn på at du må bremse op og bakke ud, mens du måske kan vælge at blive i krævende øvelser, som ikke giver forkerte smerter, men blive, for at bevidstgøre for dig selv, at du kan ændre noget, ved at blive i det som kræver af dig.

Yoga er en livsfilosofi, hvor du kan finde svar på livets store og små spørgsmål. Den fysiske praksis er den som af flere er mest velkendt, mens filosofien strækker et metaperspektiv for både krop, sind, ånd og univers.

 

Hvordan foregår en yogasession . . .

Du møder op med din yogamåtte og dit tæppe under armen, og finder en plads i rummet hvor yogaen foregår. Der er ikke faste pladser i noget rum. Vis gerne hensyn til de mennesker som udover dig er i rummet. Tænk på at der kan komme mange til klassen, og derfor vil det være en venlig handling at være medtænkende ifht. hvordan der kan være flest mennesker i rummet, så du ikke ruller din måtte ud, midt i det hele.

Vi starter oftest med at slappe helt af i kroppen, for at du kan forberede dig på nye bevægelser, og være mest muligt tilstede i det nye nu, mens dagens andre oplevelser bliver sat på pause.

Du bliver guidet igennem en planlagt praksis. Men, du bestemmer altid selv om invitationerne/øvelserne passer til dig! For, det er til dig du må lytte mest til, lytte til den krop du har med dig, og være tilstede for at beslutte og bestemme det som skal foregå på din yogamåtte.

Tit inspireres vi som mennesker af hinanden, og i yogarummet vil der være en stemning som oftest hurtigt bliver forbundet med yoga/tilstanden af yoga.

Du behøver bare at være dig. Lige som du er. Mød gerne op i tøj du kan bevæge dig i, og hav tillid til din intuition, som samtidig forstærkes undervejs.

 

Udbyttet af yoga . . .

Ro og afslappede muskler.

Stilhed og klarere tanker.

Styrke og fokus.

Balance og harmoni i krop og sind.

Sundhed til kroppens organer.

Stærkere bevidsthed og muligheden for at rykke grænser.

Bedre immunforsvar.

Mere energi og overskud.